Jakie pojemniki do pakowania dań obiadowych warto kupić?

Jakie pojemniki do pakowania dań obiadowych warto kupić? Potrzebujesz solidnych i wytrzymałych pojemników do zgrzewu? Jeśli interesują Cię sprawdzone rozwiązania, koniecznie sprawdź nasze polecenia już teraz!

  1. Jakie pojemniki do zgrzewu wybrać?
  2. Nowoczesne pojemniki do wyrobów garmażeryjnych
  3. Ekologiczne pojemniki do pakowania dań obiadowych

Pojemniki do pakowania dań obiadowych to produkty, które najczęściej wykorzystuje się w lokalu gastronomicznym, oferującym transport przygotowywanych przez siebie posiłków. Jeśli szukasz odpowiednich pojemników, dzięki którym będziesz mógł bez problemu sprzedawać jedzenie na wynos, koniecznie wybierz te, które są wytrzymałe i długo utrzymują ciepło. W niniejszym artykule przedstawiamy kilka rodzajów pojemników, na które warto zwrócić uwagę. Zapraszamy do lektury!

Jakie pojemniki do zgrzewu wybrać?

Standardowe pojemniki do zgrzewu wykonuje się z polipropylenu. To materiał, który wykazuje świetną odporność na stosunkowo wysokie oraz niskie temperatury. Zakres temperatury w przypadku pojemników z polipropylenu wynosi -40 – 120 stopni Celsjusza. Doby pojemnik do zgrzewu musi oczywiście mieć atesty, które sprawiają, że produkt został dopuszczony do bezpośredniego kontaktu z żywnością.

Do zalet pojemników do zgrzewu zalicza się także możliwość podgrzania jedzenia w kuchenkach mikrofalowych, bez konieczności przenoszenia żywności na talerz. To w połączeniu z trwałością materiału i eleganckim wyglądem sprawia, że firmy cateringowe czy te, które oferują popularną dziś dietę pudełkową, chętnie wybierają pojemniki do zgrzewu z polipropylenu. Warto również wiedzieć, że pojemniki do zgrzewu to idealny izolator ciepła.

Nowoczesne pojemniki do wyrobów garmażeryjnych

Pojemniki do zgrzewu z polipropylenu dostępne są zwykle w kilku wariantach – jednokomorowym, dwukomorowym i trzykomorowym. Podział pudełka na komory sprawia, że zapakowana żywność nie zmiesza się ze sobą w trakcie transportu.

W niektórych przypadkach dobrą alternatywą jest folia aluminiowa, która umożliwia zapakowanie – na przykład – śniadania tak, że nie traci ono swojej świeżości, chleb pozostaje dobry i chrupiący, a dodatki świeże. Jeśli interesuje Cię tania folia aluminiowa, sprawdź ofertę dostępną na https://www.opakowanianawynos.pl/76-folia-aluminiowa, gdzie znajdziesz między innymi rozwiązania wysokiej jakości o różnej grubości, szerokości i długości.

Wspomnianą folię aluminiową można wykorzystać także w inny sposób. Aby długo zachować temperaturę jedzenia, które zabieramy ze sobą w pojemniku, wystarczy owinąć pudełko właśnie folią aluminiową. Nierzadko również folią owija się produkty, które następnie odkłada się na swoje miejsce w lodówce lub zamrażarce. Folia aluminiowa może być także wykorzystana przy pieczeniu – dokładniej do wyłożenia blachy czy przykrycia żaroodpornego naczynia.

Ekologiczne pojemniki do pakowania dań obiadowych

Na rynku można znaleźć także ekologiczne pojemniki do pakowania dań obiadowych. To rozwiązania, które produkuje się z trzciny cukrowej – dokładniej z odpadów trzciny cukrowej. Żywność zapakowana w ekologiczny pojemnik może być bez problemu podgrzana w kuchenkach mikrofalowych oraz piekarnikach w temperaturze, która nie przekracza 200 stopni Celsjusza. To doskonały zamiennik pojemników polipropylenowych. Przeznaczone do zgrzewu pojemniki obiadowe to świetny wybór, jeżeli chcesz mieć szczelnie zapakowany produkt. Szeroka gama opakowań sprawia, że każdy może znaleźć dla siebie odpowiedni model do pakowania ciepłych dań, a cena brutto jest bardzo atrakcyjna.